Categorii

Cabluri de date

Cabluri si conductori electrici, cabluri de date, cabluri de semnalizare si control.

Cablul de date UTP este varianta cea mai intalnita in retelele de date, avand si denumirea de Ethernet. Spre deosebire de cablul UTP, cablul FTP are conductorii inveliti intr-o folie exterioara de ecranare ce protejeaza impotriva interferentelor externe, avand si rol de conductor de impamantare.

Cabluri de semnal, cabluri de alarma si incendiu, cablu bifilar, cablu de semnal flexibil, ecranat cu folie din Al. dublata cu poliester + fir de continuitate din cupru multifilar torsadat. Conductori multifilari din cupru izolati in PVC si cu manta din PVC.

Cablul coaxial este un cablu electric care se compune dintr-un fir conductor inconjurat de un material izolator, inconjurat de un alt invelis, conductor la randul sau, acoperit de un ultim strat izolator. Acesta este utilizat pentru transmisiuni de inalta frecventa sau pentru semnale de banda larga. Deoarece campul electromagnetic purtator al semnalului exista doar in spatiul dintre cei 2 conductori, acesta nu poate interfera sau permite interferente cu alte campuri electromagnetice externe.