Categorii

Elemente de conectica

Va oferim o gama variata de accesorii pentru conectica, cum ar fi cleme pe sina, pini de sertizare simpli sau dubli, papuci izolati sau neizolati, tip ochi sau furca, presetupe metalice si din plastic, reglete ceramice sau din plastic, izolatori butoias, distribuitoare si multe altele.

Clemele de sir se utilizeaza pentru conexiunea intre conductoare de marimi diferite sau egale.Clemele de la Onka nu necesita capace finale deoarece ambele laterale sunt inchise, fapt ce confera un cost redus si o mai buna izolatie. 
Sunt simetrice, putand fi montate in orice directie pe sina. Clemele de sina cu prindere cu papuci sunt folosite in sectorul feroviar, la sisteme de climatizare ale garniturilor de tren și de metrou, in sectorul maritim, in salile de masini ale navelor si in orice alte medii cu vibratii.

 

Pini de sertizare simpli si pini de sertizare dubli, standard DIN 46228, confectionati din cupru placat cu nichel, cu izolatie de poliamida. Temperatura de lucru -40oC - 105oC.

Se folosesc pentru conexiuni intre conductoare din cupru - multifilare de sectiuni diferite cu aparate electrice sau pentru integrarea tuturor firelor din cablu, care garanteaza o cuplare la borne stabila, precum si legatura stabila intre cablu si papuc. Culoarea izolatiei depinde de sectiunea conductorului. Sunt fabricati dupa o tehnologie moderna si au o durata de exploatare lunga datorita calitatii bune.

Papucii din aluminiu se utilizeaza la jonctionarea si racordarea de conductoare din aluminiu multifilare, compactizate sau necompactizate din retelele electrice de joasa si medie tensiune sau in in instalatii electrice.Papucii din aluminiu rezista la aceasi forta de tractiune cu a conductoarelor jonctionate. Protejarea anticoroziva se realizeaza prin ungerea cu vaselina neutra sau cu pasta de contact al suprafetelor care vin in contact cu conductorul in momentul jonctionarii. Mufele  de imbinare reprezinta un cilindru din aluminiu. Sunt utilizate pentru conexiunea conductoarelor din aluminiu cu diferite sectiuni. Conexiunea se face cu clestele de sertizare, prin presare mecanica intre mufa si conductor.

Dispozitive concepute pentru a atasa si a fixa capatul unui cablu de echipamente. Sunt echipamente mecanice pentru intrare cabluri si sunt confectionate din materiale metalice sau nemetalice. Pot fi folosite pentru toate tipurile de energie electrica, de control, instrumente, date si cabluri de telecomunicatii. Sunt folosite ca un dispozitiv de etansare si de intrerupere.

Regletele ofera posibilitatea de a racorda rapid si sigur consumatorii de joasa tensiune la reteaua de alimentare. Sunt compuse din 12, 10 sau 6 poli, dar pot separate in unitati mai mici in functie de scopul folosirii. Conductoarele de sectiune mare sunt fixate in clema cu carcasa de bachelita cu ajutorul a 2 suruburi.

Reducerea dimensiunii unui conector ofera mai mult spatiu in doza de jonctiune, acesta fiind usor de instalat, in conditii depline de siguranta si incredere. Acesta nu a fost un deziderat  atat de simplu de realizat in practica. Pentru a atinge aceste obiective au fost necesari 2 ani de cercetare in care WAGO a testat solutii si a dezvoltat tehnologii noi, avand ca rezultat aparitia unui nou brand, care ofera clientilor cea mai compacta familie de conectori clema arc. 

Conectorii ceramici sunt izolatori electrici folositi la conectarea electrica sau mecanica a conductorilor cu terminalele aparatelor sau echipamentelor. Gama noastra de conectori ceramici este special conceputa pentru a fi utilizata in conditii de temperatura extrema, intrand in contact direct cu diferite componente aflate la temperaturi foarte inalte. Cu toate acestea, tinand cont de pragul de oxidare al insertiei de alama, temperatura ambientala nu ar trebui sa depaseasca 350ºC.

Clemele mama-tata sunt folosite pentru conexiunea firelor cu sectiuni de 2,5 - 4 mm2, avand 2 poli, 3 poli sau 12 poli, cu protectie de plastic sau sistem de inchidere mama-tata telescopic.

Distantierele din material plastic servesc instalarii diverselor prize de siguranta, sinelor colectoare, panourilor de distributie si comanda, altor instalatii electrice folosite in spatii inchise, pana la limita admisa a tensiunii. In comparatie cu izolatorii traditionali ceramici, ofera economie de spatiu si greutate. Materialul consta dintr-un amestec de faina de cuart si rasina epoxidica fara continut in halogeni, in proportie optima. Insertiile cu filet interior necesare fixarii suporturilor se incorporeaza in masa plastica in faza de turnare. Suporturile izolatoare prezinta proprietati mecanice, termice si electrice avantajoase, se instaleaza rapid si cu siguranta. Tensiunea de strapungere poate fi marita prin mai multe suporturi suprapuse.

Conectorii pentru bara de cupru pot fi folositi pentru a realiza legarea conductoarelor sau a cablurilor direct la barele de distribuţie.

Distribuitoarele produse de Onka Turcia sunt disponibile in 3 variante de amperaj. In varianta de 80A, cablul are o sectiune de 6,5 x 9 mm. Pentru 125A sectiunea este de 7 x 12 mm, iar pentru 250A, 10 x 15 mm. Numarul de poli variaza intre 1 si 5. In ceea ce priveste numarul de gauri, se pot produce si alte modele decat cele prezentate in catalog. Toate distribuitoarele sunt fabricate la standarde predefinite si au gaurile simetrice si cu diametre uniforme. Noutatea acestor distribuitoare sunt gaurile pentru suruburi care prezinta o protectie transparenta, ce permit strangerea fara a fi necesara indepartarea acestei protectii, ceea ce face asamblarea mult mai usoara.